Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Veličasten dan bo to, brezmejno radosten, ko bo vse zlo premagano, vsako sovraštvo, celo smrt in začela se bo čudovita bodočnost brez konca." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Veržej: Animakamp

sobota, 24.08.2013


25 mladih iz župnij Veržej, Gornja Radgona, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Kapela, Beltinci in Bakovci se nas je letos zbralo na Animakampu v Veržeju. Skupaj smo preživeli dva sproščena, zabavna in novih izkušenj pridobljena dneva v kampu Trio.
Že takoj ob prihodu je bilo čutiti veselje med animatorji iz različnih župnij. Na začetku je sledila razporeditev v zemljanke in šotore, nato pa je sledila uvodna igra, kjer smo se animatorji že na samem začetku spoznali in povezali med seboj.
Popoldne smo aktivno preživeli v termah Banovci, kjer smo se skupaj veliko nasmejali in tako še bolj spoznali med seboj. Ko smo prišli iz Banovec nas je že pričakal taborni ogenj in tako smo si pripravili večerjo. Večerji je sledil zabavni večer, kjer smo se animatorji razporedili v tri skupine in predstavili letošnjo zgodbo oratorija na malce drugačen način in sicer smo se morali vživeti v vlogo ''majhnih otrok'' in ''rap-rock zvezd'' in na ta način predstaviti zgodbo. Seveda je med samimi predstavitvami zgodbe bilo veliko smeha. No zraven smeha pa na zabavnem večeru ni manjkalo raznih družabnih iger in petja pesmi. Zvečer je nekaj časa med nami preživel tudi župnik iz Svetega Jurija ob Ščavnici g. Boštjan Ošlaj.
Ob polnoči smo se v kratki in razgibani molitvi, ki jo je vodila s. Simona Komar, zahvalili Bogu za vse darove, ki smo jih prejeli. Molitvi je sledil je nočni počitek v zemljankah. Zjutraj smo se prebudili v deževno jutro in odpravili v Marijanišče, kjer je sledil zajtrk. Dopoldne smo preživeli v enem izmed prostorov v Marijanišču, kjer smo animatorji najprej igrali veliko igro. Po končani veliki igri je sledilo ovrednotenje velike igre, izmenjali smo si bogate izkušnje, kako pripraviti veliko igro in na kaj moremo biti pozorni med pripravo velikih iger.
S sveto mašo, ki jo je v Cerkvi sv. nadangela Mihaela daroval salezjanski inšpektor mag. Janez Potočnik, smo v zahvali Bogu sklenili dvodnevno srečanje ter se tudi zahvalili za vse počitniške trenutke na oratorijih. Ob koncu maše nas je povabil, da v molitvi spremljamo enega izmed soanimatorjev, ki je bil obe leti udeleženec animakampa, ki vstopa k salezijancem v molitvi na njegovi poti in odločitvi za redovniški poklic.
Dokončno družabno srečanje pa smo sklenili na dvorišču Marijanišča  ob peki pic, kjer smo sklenili, da se drugo leto spet srečamo na Animakampu.

Besedilo: Dominik Petko
Fotografije: Dominik Petko in Nastja Gregorec

FOTOGALERIJA

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 nedelja, 28.11.2021 - petek, 24.12.2021

Advent

ADVENT začenjamo s praznovanjem prve adventne nedelje, ki bo letos  28. novembra več ...


 sobota, 04.12.2021 - ponedeljek, 01.08.2022

Dogodki za mladino

ŠOM pripravlja dogajanja za mlade več ...

Celotni seznam napovedi