SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Kdor ne moli, ni kristjan, čeprav zapisan v krstno knjigo. Molitev je opešala. Zakaj? Ker je opešala vera. Vera pa je opešala, ker je molitev ni hranila, ker ni bilo osebnega odnosa do Boga, kar je mogoče samo v molitvi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kje je potekal znanstveni posvet ob 100-letnici združitve?
  v Murski Soboti
  v Črensovcih
  v Ljutomeru
  v Beltincih
  v Veržeju
  v Kančevcih
  v Lendavi
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Škofijski misijon - prvi petek

petek, 01.04.2016


Nadaljujemo škofijski misijon, ki poteka pod geslom Odprite vrata Kristusu. Prvi petki so posvečeni Jezusovemu Srcu, se pravi njegovi dobroti, njegovemu usmiljenju. Pri bogoslužju bomo razmišljali o Jezusu, ker je naše življenje in vstajenje. Vabljeni k sv. maši in v teh misijonskih dneh tudi k prejemu zakramenta svete spovedi.

Odpiram vrata Kristusu,
saj naše je življenje vse,
vstajenje tudi je za nas,
prepevam Njemu že ves čas.

 

Nagovor:
?Krščansko gledanje na smrt: Smrt je konec zemeljskega življenja. Kakor da stojimo pred skrivnostnimi vrati. Kaj je za njimi, le slutimo, vemo pa: za temi vrati nas čaka Oče.? Tako je vernike nagovoril prvi odranski župnik msgr. Lojze Kozar.
Vsak človek stoji pred skrivnostnimi vrati. Prehod je boleč, človek bi se mu najraje izognil, toda pomembno je to, kar nas čaka za temi vrati. In čaka nas nebeški Oče, čaka nas naš Odrešenik Jezus, čaka nas Marija, čakajo nas svetniki. Naše prepričanje o tem sloni na življenju in vstajenju Jezusa Kristusa.
Jezus je govoril: ?Jaz sem vstajenje in življenje: kdor vame veruje, bo živel, tudi če umre.? Jn 11,25
?V hiši mojega Očeta je veliko bivališč. Če bi ne bilo tako, ali bi vam rekel: Odhajam, da vam pripravim prostor?? Jn 14,2
Če so komu besede premalo, imamo Jezusova dejanja, ki govorijo o tem, da je on naše življenje in vstajenje. Jezus je obudil od mrtvih Jairovo hčer, mladeniča iz Naina, Lazarja, ki je že tri dni ležal v grobu. A bolj kakor to, nas razveseljuje njegovo vstajenje od mrtvih. Pravzaprav ni nič nenavadno, če se komu pojavljajo dvomi, če tega dejstva ne more kar tako sprejeti. Tudi apostoli so rabili kar nekaj časa, da so to dojeli. Srečevali so se z Vstalim, a še zmeraj so se zapirali v sobe, v svoj krog. Šele na binkošti, ko jih je razsvetlil in utrdil Sveti Duh, so bili sposobni zares verovati, iti med ljudi, pričevati, tudi s svojim življenjem, tudi s trpljenjem.
Za skrivnostnimi vrati smrti je življenje, je polnost vsega, je tisto, ?česar oko ni videlo in uho ni slišalo in kar v človekovo srce ni prišlo? 1 Kor 2,9.
Obilje tega, kar si želi vsako človeško srce, nam zagotavlja in daje Kristus. Na tej strani vrat lahko le verujemo, le delno slutimo, kakšno življenje nas čaka. A Kristus je že zdaj naše življenje in vstajenje. Že zdaj je naše življenje in vstajenje, ko nas je pri svetem krstu dvignil in smrti v življenje, ko nas je prerodil in sprejel za svoje. Že zdaj je naše življenje in vstajenje, ko nam pri sveti spovedi odpušča grehe in nas s tem rešuje večne smrti. Že zdaj je naše življenje in vstajenje, ko se nam v svetem obhajilu daje v hrano. Že zdaj je naše življenje in vstajenje, ko nas po zakramentu svete birme utrdi za pričevanje, da postajamo novi ljudje. Že zdaj je naše življenje in vstajenje, ko nas po zakramentu bolniškega maziljenja očiščuje in krepi za prehod skozi skrivnostna vrata. Že zdaj je naše življenje in vstajenje, ko nas po zakramentu svetega zakona ali po zakramentu svetega mašniškega posvečenja dviga in usposablja za polnost življenja, za darovanje bližnjemu.
Tako se korak za korakom bližamo njemu, ki nas čaka za temi skrivnostnimi vrati. Že zdaj v veselju vzklikamo: aleluja, aleluja. In se tako pripravljamo na neizmerno radost, ko bo Jezus Kristus v polnosti naše življenje in vstajenje." Lojze Kozar ml., Odprite vrata Kristusu

ŠKOFIJSKI MISIJON

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 nedelja, 07.06.2020 - nedelja, 06.12.2020

PRIPRAVA na zakon

Priprava na zakon v Škofiji Murska Sobota po epidemiji več ...


 torek, 21.07.2020 - ponedeljek, 21.12.2020

Halasov shod

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Danijela Halasa. več ...


 sreda, 29.07.2020 - torek, 29.12.2020

Prva Kozarjeva ura

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Alojzija Kozarja. več ...


 sobota, 08.08.2020 - torek, 08.12.2020

Molitveni shodi

ob prvih sobotah več ...


 sobota, 14.11.2020

MLADINSKI FESTIVAL V SLOVENIJI

DOGODEK JE PRESTAVLJEN ZA NEDOLOČEN ČAS več ...

Celotni seznam napovedi