SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Kdor ne moli, ni kristjan, čeprav zapisan v krstno knjigo. Molitev je opešala. Zakaj? Ker je opešala vera. Vera pa je opešala, ker je molitev ni hranila, ker ni bilo osebnega odnosa do Boga, kar je mogoče samo v molitvi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kje je potekal znanstveni posvet ob 100-letnici združitve?
  v Murski Soboti
  v Črensovcih
  v Ljutomeru
  v Beltincih
  v Veržeju
  v Kančevcih
  v Lendavi
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Prva sobota - škofijski misijon

sobota, 07.05.2016


Vsaka prva sobota v mesecu usmerja naš pogled k nebeški Materi Mariji. Za to si prizadevamo tudi v času škofijskega misijona. V maju je pred nami podoba Marije pomočnice. Verniki smo se zbrali k bogoslužju in počastili Marijo. Ob njenem zgledu smo se odločili, da si bodo še bolj prizadevali za lepo, sveto življenje. Pri tem prizadevanju nas krepi njena priprošnja.
Odpiram vrata Kristusu
in dobri, sveti Materi,
ki pomočnica je ljudi,
zato vse stvarstvo jo slavi.


Nagovor:
"Marija pomaga. To sta doživela novoporočenca v galilejski Kani, ko je Jezus na Marijino pobudo vodo spremenil v vino in ju s tem rešil iz hude zadrege.
Marija pomaga. To so doživljali zmedeni in negotovi apostoli, ko so se po Jezusovem vnebohodu zbirali k molitvi in je z njimi molila Marija kot Mati Cerkve, ki je začela delati prve korake.
Marija pomaga. To so doživljali kristjani, ki so postavljali prve cerkve v čast nebeški Materi. Tako je bilo tudi na slovenskih tleh, vse od Gospe Svete do Blatograda.
Marija pomaga. Tega se je zavedal duhovnik Jožef Klekl st., zato je mesečniku, ki ga je začel izdajati pred 112 leti, dal ime Marijin list, in je v njem poveličeval nebeško Mater ter vodil ljudi k njej in k njenemu Sinu Jezusu.
Marija pomaga. To so čutili številni verniki, ki so se v preteklem stoletju včlanili v molitveno skupino Rož živega rožnega venca in vsak dan zmolili eno desetko Mariji v čast. Tem vernikom danes sledijo drugi, ki po naših župnijah nadaljujejo to dobro tradicijo in pred Marijo v molitvi rožnega venca polagajo svoje prošnje.
Marija pomaga. To s svojim škofovskim geslom ?Milosti polna, spomni se? razglaša naš rojak škof dr. Jožef Smej, ki je že kot mlad duhovnik napisal Marijin venec, štirinajst sonetov v čast ?Kristovi materi?.
Marija pomaga. O tem pričuje tudi murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, ki si je izbral škofovsko geslo: ?S teboj, Mati Marija!? in s temi besedami pogosto sklene svoje pridige, da bi v nas utrdil zaupanje v moč Marijine priprošnje.
Marija pomaga. To doživljajo številni verniki, romarji pri Mariji Vnebovzeti v Turnišču, ki so v spominske zvezke zapisali veliko zahval nebeški Materi Mariji.
Marija pomaga. To čuti vsak izmed nas, ki se z zaupanjem obrača k nebeški Materi. Marija pomaga s svojo priprošnjo pri Jezusu, da nam on podeli potrebne milosti, da lažje hodimo skozi življenje, da se bolj gotovo bližamo svojemu cilju: nebesom.
Marija pomaga. V to smo prepričani. Zato se v mesecu maju zbiramo k šmarnicam, zato Marijo častimo, se ji zahvaljujemo in pred njen oltar polagamo svoje prošnje.
Če so naša vrata za Jezusa in Marijo le priprta ali le delno odprta, jih odprimo na stežaj. Za to imamo dovolj razlogov. Eden od pomembnih je tudi dejstvo, da je Marija naša nebeška Mati, ljubeča Mati, ki nam želi pomagati na poti k večni sreči. Marija je naša Pomočnica, zato je za nas dobro, da ji na stežaj odpremo vrata svojih src in z njo povabimo k sebi tudi njenega Sina Jezusa." Lojze Kozar ml., Odprite vrata Kristusu

ŠKOFIJSKI MISIJON

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 nedelja, 07.06.2020 - nedelja, 06.12.2020

PRIPRAVA na zakon

Priprava na zakon v Škofiji Murska Sobota po epidemiji več ...


 torek, 21.07.2020 - ponedeljek, 21.12.2020

Halasov shod

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Danijela Halasa. več ...


 sreda, 29.07.2020 - torek, 29.12.2020

Prva Kozarjeva ura

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Alojzija Kozarja. več ...


 sobota, 08.08.2020 - torek, 08.12.2020

Molitveni shodi

ob prvih sobotah več ...


 sobota, 14.11.2020

MLADINSKI FESTIVAL V SLOVENIJI

DOGODEK JE PRESTAVLJEN ZA NEDOLOČEN ČAS več ...

Celotni seznam napovedi