Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Trpljenje je zdravilno, nas napravi boljše: sočutnejše, prizanesljivejše, razumevajoče, odpornejše (kakor hrast v viharju)." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Velika Polana – Nedelja Svetega pisma

nedelja, 26.01.2020


Nedelja Svetega pisma je zahvala za Gospodov dar, da nam po njem razlaga Knjigo vseh knjig.
Člani Bibličnih in molitvenih skupin smo se v nedeljo, 26. januarja zbrali v župnijski cerkvi Srca Jezusovega v Veliki Polani k praznovanju Božje besede. Prvi del tega srečanja je bil duhovni, ko je po pozdravu s strani domačinov sledila izpostavitev Najsvetejšega. Počastili smo Jezusa z molitvijo, pesmijo in premišljevanjem v tihoti. Molitvena ura je bila čudovito izpeljana s strani domačega župnika Borisa Tibauta in prisotnih. Pred blagoslovom smo bili deležni pri lomljenju kruha, ki so ga spekle domače faranke. Ob tem dogodku smo bili prav presenečeni. Sledil je blagoslov z Najsvetejšim.
Drugi del srečanja se je nadaljeval v dvorani Doma Danijela Halasa. Na eksegezo je bil povabljen beltinski kaplan g. Andrej Lažeta, ki nas je kar presenetil s svojimi nagovori. Na začetku je spregovoril nekaj besed o Hieronimu,  človeku s svetim imenom, o njegovem trpljenju, o njegovih najpomembnejših bogoslovnih in asketskih delih, ki se je boril proti zmotam tistega časa in končal prevod Svetega pisma. Čudovito in čustveno je razlagal Evangelij tistega dne, ki je nadaljevanje lanskoletnega pod geslom: Pogovarjala sta se. Žal smo pa pogrešali člane Bibličnih in molitvenih skupin nekaterih župnij, ki so pa prav tako bile povabljene in potrdile udeležbo.
Po končani razlagi in pomenu Božje besede smo se še nekaj časa družili ob mizi gostiteljev. Zahvala g. kaplanu Andreju Lažeta, hvala vsem ki ste prišli na to srečanje, hvala g. župniku Borisu Tibautu in njegovim farankam za pripravljeno molitveno uro in bogato pogostitev. V upanju na ponovno srečanje Bibličnih in molitvenih skupin, ne samo na Nedeljo Svetega pisma ampak tudi v postnem času.

Marika Bogdan, voditeljica Škofijskega odbora za biblične in molitvene skupine

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...

Celotni seznam napovedi